Gazete Anayasa'yı Koruma Teşkilatı (BfV) Başkanı Hans Georg Maassen ve Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı (BND) Başkan Yardımcısı Guido Müller'in Bundestag'taki Parlamento Kontrol Komitesi'nin (PKGr) gizli oturumunda konuyla ilgili uyarılarda bulunduğunu yazdı.
Oturumda istihbarat teşkilatı temsilcilerinin Almanya'da yaşayan iki milyona yakın Rus'u mobilize edilerek sürekli protesto gösterileri yapabilecekleri, bu sayede medya için propaganda malzemesi temin edilebileceğini rapor ettikleri ifade edildi.
İstihbarat yetkililerinin ayrıca Rus Hükümeti'nin medyayı kullanarak Alman Hükümeti'ne baskı kurmayı amaçladığı konusunda bilgi verdi. Yetkililer buna da sığınmacılar nedeniyle Almanya'nın güvenli olmadığını iddia ederek Rusya'ya döndüklerini ifade eden kişilerle yapılan röportajları örnek gösterdi.
Almanya'da daha önce Lisa F. adlı bir Rus genci okuldan çıktıktan bir gün sonra evine dönerek sığınmacılar tarafından tecavüze uğradığını iddia etmiş ancak bunun uydurma bir hikaye olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak Rus medyasından Perwy Kanal ve Russia Today bu olayı propaganda aracı olarak kullanmış nihayetinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Almanya'dan açıklama talep etmişti. 

Kaynak: Haber 7