Tavşanlı Beşiktaşlılar Derneği faaliyetlerine başladı. Kurucu üyelerin düzenlemiş olduğu tanışma ve kaynaşma toplantısına birçok Beşiktaşlı katıldı. Levent Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Akın Karaveyisoğlu, Dernekler Masası Şefi Adem Aşar, eski AK Parti Teşkilat Başkanı Mehmet Demir, iş adamları, gazeteciler ve Beşiktaşlı taraftarlar katıldı.
Tavşanlı Beşiktaşlılar Derneği Kurucu Başkanı Kudret Vural, ilçede büyük eksikliği hissedilen derneğin faaliyete geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm resmi yazışmaların yapıldığını, dernek lokalinin kiralandığını ve yakın zamanda açılış yapacaklarını kaydetti. Kudret Vural, “Yıllardır eksikliğini hissettiğimiz derneğimizi nihayet kurduk. Emeği geçen arkadaşlarımı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Yardımlarını esirgemeyen Divan Kurulu Üyemiz Akın Karaveyisoğlu, başta olmak üzere Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Basketbol Şube Sorumlusu Hakan Özköse ve Dernekler Genel Sekreteri Selçuk Kaynarkan’a teşekkür ediyorum. Bu armayı kayıtsız şartsız sevdik. Beşiktaş markamızı bölgemizde yüceltmek, kulübümüz adına faaliyetler yapmak, bu renklere gönül verenleri bir araya getirmek ve daha büyük Beşiktaş yaratmak için bu derneği kurduk. Derneğimizin kalıcı olması için siz büyüklerimizden, arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden destek bekliyoruz. Arkadaşlarımızla sizleri sıkmayacak şekilde günde bir çay paranızı bu derneğe destek olmak için vermeye davet ediyoruz. Aidatımız ayda sadece 20 TL olacak” dedi.
Dernek Başkanı Kudret Vural, Halk Bankası Karşısında ki lokale herkesi davet ederken, yakın zamanda ilçe protokolü ile Beşiktaş Kulübü temsilcilerinin de katılacağı bir açılış programı düzenleyeceklerini, yakın zamanda yapacakları ikinci toplantıya da geniş bir davetli listesi ekleyeceklerini söyledi.
Beşiktaşlıları Derneğinin tanışma ve kaynaşma toplantısında konuşan Divan Kurulu Üyesi Akın Karaveyisoğlu ise kulübe üye olmanın şartlarını anlatırken, Tavşanlı’nın bu oluşumda fark yaratacağını ifade etti. Beşiktaşlı duruşunu en güzel yansıtan ilçelerden birinin Tavşanlı ilçesi olduğunu kaydeden Karaveyisoğlu “ 36 yıllık Beşiktaş kulübü üyesi olarak böyle bir geceye katılmaktan dolayı onur duyuyorum. Tavşanlı ilçemizin bir eksiği vardı ve kurucu heyet taşın altına elini koyarak bu derneği kurdular. Ben şahsım olarak her zaman destek olacağım. Lokalimizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. Bir Beşiktaşlı duruşu varsa bunu en iyi yansıtan ilçelerden birisi Tavşanlı’dır. İlerleyen günlerde sadece maç seyretmek, maça gitmek için bir araya gelmeyelim. Piknikler, sosyal projeler düzenleyerek bir Sivil Toplum Kuruluşu gibi çalışalım. Gençlere bu konuda büyük görev düşüyor. İnşallah ilk kutlamamızı bu yıl Mayıs ayında Şampiyon olarak kutlayacağız. Buna inancım sonsuz“ diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen iş adamı Mehmet Demir ise siyaset için değil, Beşiktaş sevgisi için söz aldığını ifade ederek “ Onlarca konuşma yaptım ama bugün ki heyecanım bir başka. Çocukluğumdan beri Kudret arkadaşımla birlikte Beşiktaş’ı konuşuyoruz. Onun özverisi sayesinde Elhamdülillah bugün derneğimizin kuruluşunu konuşuyoruz. Bu akşam “BeşiktAşk” olgusunu konuşuyoruz. Bu sevgiyi akılla mantıkla anlatmanın izahı yok. Ben kendimce dünyanın bütün renklerini birbirine karıştırır ve durağan bir şekilde bırakırsanız siyahı, dünyada ki ana renkleri de belirli bir hızla çevirirseniz beyaza ulaşırsınız. Demek ki dünyayı içinde barından iki renk var, Siyah ve Beyaz. Tavşanlı derneğimizin yaşaması, büyümesi için elimden ne geliyorsa dostlarımla birlikte yapacağıma söz veriyorum“ dedi.
Beşiktaşlılar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit ise sağlam adımlarla derneğin faaliyetlerini yürütmek için çalışacaklarını söyledi. Yiğit “ Beşiktaşlı olmak farklı bir ruh taşımaktır. Beşiktaşlı olmak mütevazi olmak ve her zaman sonuna kadar takımına başlı ve destekleyen olmaktır. Allah’ın izniyle derneğimizi güçlendireceğiz. Tavşanlı’da ki tüm Beşiktaşlıların desteğini bekliyoruz” diye konuştu.
Dernekler Büro Şefi Adem Aşar ise Tavşanlı’da 200’ün üzerinde dernek bulunduğunu hatırlatarak Beşiktaşlılar derneğinin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti. Aynı zamanda kurucu üyeler arasında bulunan Adem Aşar, ilk maç organizasyonunu Liverpool karşılaşmasına yapmak istediklerini kaydetti.
Programın sonunda geceye katılan taraftarlar görüş ve önerilerini paylaşırken, Kurucu Başkan Kudret Vural, Divan Kurulu Üyesi Akın Karaveyisoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. Taraftarlar dernek yöneticilerinden açılış programına Beşiktaş’ın eski futbolcularından Pascal Nouma’yı davet etmesini istedi. Program çalan marşlar ve tezahüratlarla sona erdi.(İÖ-EFE)