Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Mersin’de gazetecilere yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, sorumluların bir an önce bulunup cezalandırılmalarını istedi.
Kılıç, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, basın ve ifade özgürlüğünün demokrasilerin olmazsa olmaz şartlarından en önemlisi olduğunu belirtti. Medyanın, bu işlevi yerine getirirken, bu özgürlüğü toplum adına ve halk yararına kullanması gerektiğine işaret eden Kılıç, "Bunu yaparken de sorumlu yayıncılık adına hukuku, evrensel değerleri ve bütün dünyada geçerli basının etik kurallarını ölçü olarak alır. Basın ve ifade özgürlüğü hakkı demokrasilerde yasalar ile güvence altına alınmıştır. Demokratik dünyada hoşumuza gitmeyen ve karşı olduğumuz fikirlerle mücadelemizin tek meşru zemini, yine fikir ve hukuk yoluyla medeni tepki vermektir. Bu nedenle MHP, tereddütsüz bir şekilde basın ve ifade özgürlüğünün yanındadır. Geçen hafta Kongre Merkezi’nde gerçekleşen menfur olay bizleri üzmüştür. Gazeteci arkadaşlarımıza yapılan tacizi nefretle kınıyoruz. Olayın failleri her kimse, bir an evvel belirlenmeli ve adli mekanizmalar çerçevesinde hak ettiği cezaya çarptırılması gerektiğini açık bir şekilde talep ediyoruz" dedi.
Bu olayda mağduriyet yaşayan basın mensuplarına geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıç, "Provokasyon olma ihtimali yüksek olan bu olayda, Mersin gibi kendine özgü hassasiyet taşıyan bir kentte, herkesi aklıselime ve provokasyonlara karşı dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.