GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar için ikinci Tüp Bebek ve Genetik Hastalık Tanı Merkezi’ni açtı.
Zeytinli Mahallesi'ndeki merkezin açılışı için düzenlenen törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hayati Deniz, belediye yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Merkezin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tüp bebek sahibi olabilmek için bin 200 ailenin beklediğini söyledi. Çocukları olmayan ailelerin evlat sahibi olabilmesi için yaptığı çalışmaları anlatan Şahin, “Şu anda bin 200 aile buranın açılmasını bekliyor. Yani çok hayırlı bir iş bu iş. Mağdurun, muhtacın, yetimin, yoksulun, evladı olan, olmayan herkesi merkeze alıyor, bizde sosyal belediyecilik ve sosyal devleti birleştiriyoruz, tek istediğimiz hayır duanız. Bu dünya bir sınav hepimiz sınav oluyoruz, sizin hayır duanızla da biz bu sınavdan geçmek istiyoruz. Ama ülkemiz ve şehrimiz için de bir şey istiyoruz: Güven ve istikrar” dedi.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da kente sağlık noktasında yapılan yatırımları anlattı ve bu hizmetlerin devam edeceğini aktardı.
Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya, Fatma Şahin ve beraberindekiler, merkezinin açılışını kurdele keserek yaptı.

FOTOĞRAFLI