TOKAT (AA) - Tokat'ta aynı aileden 5 kişiyi silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 2 sanık, 120'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "Tasarlayarak ve kan gütme saikiyle öldürme" suçundan tutuklu yargılanan sanıklar amca çocukları S.Y. ve Ö.Y, Amasya Cezaevi'nde oldukları için video konferans yöntemiyle katıldı.

Sanıklarının son ifadelerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, önce 5 kişiyi öldürdükleri iddiasıyla sanıklara beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, daha sonra cezayı sanıkların suçun işlendiği tarihte 15 yaşından büyük, 18 yaşından küçük oldukları gerekçesiyle TCK'nın 31/3 maddesi uyarınca sanığın yaşı ile amaç ve saikini göz önüne alarak beşer kez 24 yıl hapis cezasına indirdi.

Tokat Adliyesi'nin arkasındaki eski cezaevinin önünde 11 Mart 2014'te bir araca iki kişi tarafından silahla ateş açılmış, saldırıda aynı aileden biri kadın 5 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın ardından S.Y. ve Ö.Y. gözaltına alınmıştı.