Bilecik’in Bozüyük ilçesinde ana cadde ve sokaklar üzerinde oluşturulacak 280 araçlık açık otopark ihalesi yapıldı. Üç firmanın açık arttırma usulü ile katıldığı ihaleyi en yüksek teklifi veren Bozüyük Ambalaj firması kazandı.
İhale, Bozüyük Belediyesi toplantı salonunda encümen üyelerinin huzurunda yapıldı. İhaleyi, Başkan Hayrettin Eldemir, encümen üyeleri Hüseyin Kösemen ve Ayhan Ersoy ile ihale komisyonu üyeleri yönetti. Açık arttırma usulü yapılan kiralama ihalesine 3 istekli firma katılırken açık artırma 4 bin TL+ KDV muammen bedelle başladı. Yücel Topçu, İbrahim Kayacık ve Bozüyük Ambalaj Orman Ürünleri ve Mobilya Ltd.Şti firmasının katıldığı ihale sonunda en yüksek fiyat teklifi 7 bin 455 TL + KDV ile Bozüyük Ambalaj Orman Ürünleri ve Mobilya Ltd. Şti firması tarafından verildi. Diğer isteklilerden İbrahim Kayacık 7 bin 450 TL verirken, Yücel Topçu ise son olarak 5 bin 750 TL vererek ihaleden çekildi. Üç yıllığına yapılan ihalenin yıllık kira bedelinin peşin olarak alınacağı kalan 2 yıl için ise banka teminat mektubu alınacağı belirtildi.
Daha önce yapılan ihalenin, ihaleyi alan firma tarafından sözleşme imzalanmadığı gerekçesi ile iptal edildiği belirtildi.
İhale sürecinin tamamlanmasının ardından vatandaşlar yeni uygulama ile ana cadde üzerinde yapacakları araç parklarında ilk 10 dakika ücretsiz, devamında saat başı 1 TL ödeyerek faydalanabilecekler.