Sarıkamış şehitleri anısına düzenlenen KEDEM şiir okuma yarışmasına katılan öğrenciler en güzel şiirlerini 100 yıl önce Sarıkamış’ta donarak şehit olan Türk askerleri için okudular.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen şiir okuma yarışmasını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da izledi. Yarışmaya Keçiören genelindeki KEDEM şubelerinden 10 öğrenci katılırken, Türkiye Yazarlar Birliği Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Doğan’ın liderliğindeki jüri heyeti son derece başarılı performans sergileyen öğrenciler arasından seçim yapmakta zorlandı.
HEPİNİZ GÖNLÜMÜZÜN BİRİNCİSİSİNİZ
Organizasyonu yapan KEDEM yöneticilerini ve yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik eden Başkan Mustafa Ak, “Sarıkamış Harekatı tarihimizde tam yüzyıl önce yaşanmış acı bir sayfa. Bu acı sayfada yaklaşık 90 bin şehit vermişiz, üstelik tek bir düşmanla karşılaşmadan ve kurşun atmadan. Şehitlerimiz o zor şartlarda canları pahasına vatanı savunmak, Allah için, millet için o savaşı kazanmak üzere yola çıkmışlardı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Kur’an-ı Kerim’de ‘Şehitlere ölüler demeyin’ ayeti var. Onlar bizim ölülerimiz değil, şehitlerimizdir” diye konuştu. Çocukların yarışmada çok güzel ve duygusal şiirler okuduklarını belirten Başkan Ak, “Ben hepsini birinci ilan ediyorum, jüri ne karar verir bilmiyorum, ama siz bizim gönüllerimizin birincisisiniz. Önemli olan yarışmaya katılmaktır. Çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizi ve ailelerini de tebrik ediyorum. Çok kıymetli bir jürimiz var. Hepsi Türkiye’nin yetiştirdiği önemli yazarlardır. Katkılarından dolayı değerli jürimize de teşekkür ediyorum” dedi.
ÖDÜLLERİ BAŞKAN AK VERDİ
Başkan Ak’ın konuşmasının ardından jüri heyeti başkanı dereceye giren öğrencileri açıklamak üzere sahneye davet edildi. Jüri başkanı Mehmet Doğan, Mustafa Ak’ın geçtiğimiz hafta Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıldönümü nedeniyle Kars’ta düzenlenen Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü’ne de katıldığını hatırlatarak, “Ben de Temmuz ayında Sarıkamış şehitlerini anmak için yapılan yürüyüşe katılmıştım. Akşam hava karardı, soğumaya başladı, ateş yaktık. Battaniye dağıttılar herkese, ama Temmuz gecesi olmasına rağmen hava çok soğuktu. Yani Temmuz ayında bile ayaz olan bir yerde, kışın en katı zamanında bu yiğitler hayatlarını verdiler. Allah onlara rahmet etsin. Çocuklarımız da çok güzel okudular şiirleri. Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyorum böyle bir yıldönümünü andığı ve gençlerimizi cesaretlendirdiği için” diye konuştu.
Yarışmanın birincisi Yükseltepe KEDEM’den Asiye Cebeli olurken, ikinciliği Kuşçağız KEDEM’den Emine Çakmak, üçüncülüğü de Bağlum Kedem’den İrem Satır kazandı. Başkan Ak birinciye notebook bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye ise kol saati ödülü verdi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencilere kitap ve kitap ayracı hediye edildi.