Bakü, Tiflis, Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen ve Erzincan Üniversitesi tarafından yürütülen Erzincan-Gümüşhane Toplumsal Kalkınma Projesi kapsamında KOSGEB ile işbirliği protokolü imzaladı.
Protokol kapsamında girişimcilik eğitimleri düzenleneceği ve eğitime katılan girişimcilerin KOSGEB’in yeni girişimci desteğine başvurmaya hak kazanacakları belirtildi.
Erzincan - Gümüşhane Toplumsal Kalkınma Projesi’nin uygulayıcı ortağı olan Erzincan Üniversitesi, proje ve mesleki kurs faaliyetleri kapsamında KOSGEB ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenleyecek.Düzenlenecek eğitimler öncesi taraflar bir araya gelerek işbirliği protokolü imzaladı.
KOSGEB Erzincan Hizmet Merkezinde düzenlenen imza törenine Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ayhan Çelik ve KOSGEB Erzincan Hizmet Merkezi Müdürü Semra Öztürk Boroğlu katıldı. Projenin hayırlı olması temennisinde bulunan taraflar, bu tür işbirliklerini devam edeceğini söyledi.
İşbirliği protokolü kapsamında Çayırlı ve Refahiye ilçelerinde girişimcilik kursları açılarak eğitimi başarıyla tamamlayan girişimcilerin, KOSGEB’in yeni girişimci desteğine başvurmaya hak kazanacağı belirtildi.
KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteği; girişimcilerin işletme kuruluş, makine-teçhizat-ofis donanım-yazılım ve işletme giderlerine 30 bin TL hibe, 70 bin TL sıfır faizli geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin TL’lik finansal destek sağladığı öğrenildi.