Son günlerde TL varlıkları destekleyen gelişmeler ve dolar endeksinde yaşanan gevşemenin devam etmesi dolar/TL üzerinde baskının sürmesine neden oluyor. Dün 2.79 TL seviyelerinden işlem gören dolar/TL öğleden sonra gelen alımlarla 2.80 seviyesinin üzerine geçmişti.
Yeni güne 2.8023 -2.8063 aralığında başlayan kurda sabah saatlerinde gelen satışlarla 2.80'nin altına sarkmalar yaşandı. Öğlen saatlerinde gelen sert alımlar ile 2.83 seviyesinin üzerine çıkan dolar/TL'de yüzde 0.86 artılarla 2.8288 seviyesinden işlemler görülüyor.
Analistlere göre ekonomik gelişmelerden bağımsız olarak siyaset tarafında yaşanan/yaşanacak gelişmeler, kur üzerinde etkili olabilir. Anayasa komisyonunda son günlerde yaşanan tartışmalar ve dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesi, ilerleyen günlerde siyasetin hareketli olabileceğini gösteriyor.
Teknik olarak uzmanlar 2.8250 seviyesi üzerinde tutunma olmadığı müddetçe kurda herhangi bir toparlanmadan bahsetmenin zor olacağını belirtiyorlar. Aşağıda da 2.7960 desteğinin kırılması, satış baskısını daha da arttırabilir görüşü hakim.

Kaynak: Ülke Haber