TOKAT'ın Erbaa İlçesi'nde belediye tarafından, yeni yapılacak konutlara, alanı dışında kalan her 40 metrekare için bir ağaç dikme zorunluluğu getirilirken, bunlara uymayanlara yapı kullanım izninin verilmeyeceği açıklandı.
Erbaa Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Yıldırım ilçede faaliyet gösteren mimar, mühendis ve müteahhitler ile bir araya gelerek geçtiğimiz eylül ayı Belediye meclis toplantısında kabul edilen imar değişikliği hakkında bilgi verdi. İmar değişikliğinde önemli karar aldıklarını söyleyen Başkan Yıldırım, bunlardan en önemlisi yapının oturduğu alan dışında kalan her 40 metrekare için bir ağaç dikme zorunluluğu olduğunu belirtti. Yıldırım, ''Eğer ağaç dikilmez ise yapı kullanım izni verilmeyecek. Erbaa'da dikey yapılaşma ön plana alınarak yeşil alanların, parkların ve çocuk oyun alanlarının şehirde daha fazla yer almasını amaçladık" dedi.
"DEPREM ERBAA GERÇEĞİ"
Başkan Yıldırım, ayrıca geçtiğimiz hafta yaşanan 5.1 büyüklüğündeki depremi de hatırlatarak "Deprem bir Erbaa gerçeği. Bunu göz ardı etmemiz mümkün değil. Mimarlar, mühendisler günümüz inşaat teknolojisiyle depreme son derece dayanıklı binalar yapmalı. Yüksek katlı binalara izin verdik. Bu depreme dayanıksız binaları daha sıkı takip edeceğimiz anlamı da taşıyor. Depreme dayanıksız binaların bir dönüşüm sürecine girerek yerini yeni ve depreme dayanıklı binalara bırakması, hepimiz için elzem. Bu imar değişikliğindeki bir diğer amacımız farklı mimari projelerle Erbaa'da mimari estetiğin önünü açmak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI