Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yarın başlayacak Kadınlar U18 Avrupa Voleybol Şampiyonası ikinci tur elemelerinde Gürcistan, Macaristan ve Romanya ile karşılaşacak olan Türkiye, grupta birinci olarak Bulgaristan’da düzenlenecek finale katılmayı hedefliyor.
Alanya Atatürk Spor Salonu’nda üç gün sürecek organizasyonun basın toplantısı Taç Premier Otel’de yapıldı. Toplantıya Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Teknik Delegesi Willy Brunninx, Türkiye U18 Kadın Voleybol Milli Takımı Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak ile Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur katıldı.
Kaymakam Hasan Tanrıseven, turnuvanın sorunsuz geçmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Tanrıseven, organizasyonun Türkiye açısından başarılı geçmesini umut ettiğini belirtti. CEV Teknik Delegesi Willy Brunninx ise Alanya’ya daha önce de bir organizasyon için geldiğini ve ilçeyi ikinci evi olarak gördüğünü kaydetti. Milli takım antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu da takım olarak uzun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi. 29 Aralık’tan bu yana hazırlıklarını Alanya’da sürdürdüklerini belirten Bedestenlioğlu, "Rakiplerimizi çok iyi tanımıyoruz ancak Macaristan’ın önemli bir rakip olduğunu düşünüyorum. Hedefimiz Avrupa’da ilk üçe girmek" dedi.
Milli Takım Kaptanı Selmin Karahan ise "1,5 aylık kamp süreci geçirdik. Bu turnuvayı Bulgaristan öncesi çok önemli buluyoruz. Türkiye’ye en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bulgaristan’da ise altın madalyayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Türkiye ilk maçında yarın saat 16.00’da Gürcistan ile karşılaşacak.