Battalgazi Halk Eğitim Merkezi ve MABESEM tarafından Sancaktar Mahallesi’nde bulunan Çok Amaçlı Sosyal Tesis’te el emeği göz nuru çalışmalar sergilendi.
Serginin açılışında Battalgazi Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Özlem Solmaz, sergi ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı.
Açılışta konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, burada el emeği göz nuru eserlerin sergilendiğini belirterek, “Açılışımıza iki muhtarımız da katıldı. Muhtarlarımız yerel anlamda demokrasimizin pınarları olarak ifade ediliyor. Yerelde tüm iş ve işlemleri takip etmeleri ve konuya hakim olmaları taktire şayandır. Muhtarlarımızı kutluyorum. Geçen gece de bizleri fakir ailelere götürmeleri ve bizzat evlerinde ziyaret edip onların sıkıntılarını görmemiz muhtarlarımızın ne kadar önemli bir görev üstlendiğini de en önemli göstergesi olduğunu düşünüyorum. Tabi burada el emeği ve göz nuru eserlerin üretilmesi ve sergilenmesi için çaba sarf eden kurs hocaları ve kursiyerleri tebrik ediyorum. Açılışını yapmak üzere hazır bulunduğumuz kursun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından serginin açılışı yapılarak, sergi gezildi. Sergilenen bazı el emeği göz nuru eserlerin il dışına gönderilecek olması, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından memnuniyetle karşılandı.