İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de, Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Alperen Ocakları üyeleri, son zamanlarda artan terör olaylarına tepki gösterdi,  Doğu ve Güneydoğu illerine giden otobüslerdeki yolculara karanfil verdi.
Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde, BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal önderliğinde toplanan partililer, Doğu ve Güneydoğu'ya giden yolculara kırmızı karanfil dağıtarak kardeşlik çağrısı yaptı. Otobüslere binerek yolculara karanfil dağıtan Kartal, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Peronda ve yazıhaneleri de dolaşarak insanlarla sohbet eden Kartal'a, 'Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz' yazılı pankart taşıyan partilileri de eşlik etti.
Türkiye'nin zor bir eşikten çektiğini belirten Kartal, sağduyu çağrısı yaparak şunları söyledi:
"Ne yazık ki bugün yine 3 şehidimiz var. Son 3 aydır küresel emperyalist güçlerin taşeron örgütü PKK terör örgütü, 130 polis, asker ve vatandaşımızı şehit etti. Bu güne kadar iktidar olanlar ve şu an iktidarda olanlar buna son veremedi. Biz şehir kargaşalarına, şehir eşkıyalarına karşı BBP ve Alperen Ocakları olarak asla sokağa inmeyeceğimizi söyledik. Doğuya bakınca PKK'yı görenlere, Kürde bakınca Öcalan'ı görene inat, Kürt kardeşimize bakınca kitabı, secdesi, peygamberi ve Allah'ı bir olan kardeşlerimizi görüyoruz. Mersin'de her kökenden insan var. Doğuya ve Güneydoğuya giden Kürt kardeşlerimize karanfil dağıttık. PKK'yı ve Kürt kardeşlerimizi birbirinden ayırmadan PKK bitirilemez."

FOTOĞRAFLI