GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, Türklerin, Orta Asya'dan Anadolu'ya kadar göç ettikleri bütün bölgelere kültürlerini de taşımaları nedeniyle sınırları farklı olsa da aynı değerlere ve aynı tarihe sahip Türk dünyasıyla aralarında kardeşlik ve kültür bağı olduğunu belirtti.

Tarihe ve geleneklere sahip çıkmak için Türk dünyası arasındaki kültürel bağların unutulmaması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Aramızdaki bu bağları daha da güçlendirmeli ve gelecek nesillere aktarmalıyız. İlkbaharın habercisi olan Nevruz Bayramı da bu kültürel değerlerimiz arasındadır. Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan Nevruz, doğayla iç içe yaşayan, Kırgız Türk edebiyatının dünya çapındaki ismi Cengiz Aytmatov’un da ifadesiyle toprağı 'ana' olarak gören bizler için beş bin yıllık geçmişe sahip bir gelenektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk dünyasının, Türk Toplulukları ve Türk Dünyası Haftası ile Nevruz Bayramı'nı kutluyor, gelişini kutladığımız baharın tüm dünyada barışa vesile olmasını temenni ediyorum."