SAMSUN (AA) - Türk Kızılayı Orta Karadeniz  Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ve Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci ile Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Dr. Yıldırım, "Ulusal Güvenli Kan Temini Programı" kapsamında başlatılan "Kavak Kan Bağışlıyor" kampanyasının düzenlenmesinde ve kan toplanmasında gösterdikleri destekten dolayı Şekerci'ye teşekkür ederek, plaket ve Türk Kızılayı logolu fincan takımı verdi.

Yıldırım, kan toplama kampanyasında hava şartlarının elverişsiz olmasına rağmen Kavak'ta vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mevlüt Şekerci, kan bağışının süreklilik gerektiren ve her sağlıklı bireyin hassasiyet göstermesi gereken hayati bir konu olduğunu ifade ederek Kavak'ta düzenlenecek kan bağışı kabulü çalışmalarında kaymakamlık olarak Türk Kızılayı'na destek verecekleri açıklamasında bulundu.

Her vatandaşın kana ihtiyacı olabileceğini belirten Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da sağlıklı herkesin kan bağışı kampanyalarına katılması gerektiğini söyledi.

Dr. Yıldırım ile Dr. Bayram'ın gerçekleştirdiği ziyarette Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız ile Türk Kızılayı Kavak Şubesi Başkanı Osman Aziret de hazır bulundu.