Urla Kaymakamlığının her ayın ilk pazartesi günü düzenlediği “Halk ile Buluşma Toplantıları”’nda vatandaşların sorun ve önerileri dinlendi.

Urla Atatürk Kültür Merkezinde, Urla Kaymakamlığının her ay düzenlediği “Halk ile Buluşma Toplantıları”nda Urla Kaymakamı Önder Can ve Urla İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Eray Çakır, vatandaşların öneri ve şikayetlerini dinledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Urla Kaymakamı Önder Can, "İletişim kanallarına açık bir insanım, kapılarımız her zaman vatandaşlarımıza ve basın mensuplarına açıktır. Elimizden geldiğince fikirlerin tartışıldığı bir çalışma ortamını tercih ediyoruz, bu yüzden gelecek olan önerilere de her zaman açığız. Urla belirli bir noktaya gelmiş, gelişen bir ilçemiz ve bizler ülkemizin şanslı coğrafyalarından birindeyiz. Urla yükselen bir değer dolayısıyla bu durum bizlerin de görev sorumluluğunu arttırıyor. Bugüne kadar görevde olan meslektaş ve idarecilerimize çalışmaları için teşekkür ediyoruz ve bundan sonra onların bıraktığı mirası daha ileriye taşımaya çalışacağız” dedi.

Uyuşturucu ve göçmen kaçakçılığı

Uyuşturucu kullanımı ve göçmen kaçakçılığı ile ilgili mücadele konusunda vatandaşların da desteğinin önemine dikkat çeken Kaymakam Can, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçemizde bu konuyla ilgili şüpheli bir durum ile karşılaşan vatandaşlarımız olduğu takdirde kaymakamlığımız, jandarma ve ilçe emniyet müdürlüğü ile iletişime geçerek gençlerimizi kurtarmak konusunda bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Erken edeceğimiz her müdahale, gençlerimizin dönüşü olmayan noktalara gelmesini önleyecektir. Aynı zamanda, göçmen kaçakçılığı ile ilgili olarak bölgemizde artan bir hareketlilik var. İlgili kolluk kuvvetlerimiz çalışıyor ancak şüpheli bir durumda yine vatandaşlarımızın, ekiplerimize yardımcı olacak ihbarlarını bekliyoruz.”

Urla İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Eray Çakır ise Urla için ellerinde gelen gayreti gösterdiklerini ve Urla’yı görevi devraldığı andan daha iyi konumda bırakma amacı taşıdıklarını ifade etti.