İhsan YALÇIN / İSTANBUL, ()  LEVENT'teki  evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 52 yaşındaki hayatını kaybeden opera sanatçısı Arda Aydoğan, Levent'teki Afet Yolal Camii'ndeki cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun (CRR) yıllarca genel sanat yönetmenliğini yapan, iki ay önce Bakırköy'de yeni açılan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nin başına getirilen opera sanatçısı Arda Aydoğan, için CRR'de bugün saat 10.00'da bir tören düzenlendi.
Törende konuşma yapan Aydoğan'ın arkadaşları duygulu anlar yaşadı. Daha sonra Arda Aydoğan için Levent'teki Afet Yolal Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Aydoğan'ın ailesi, yakınları, dostları ile siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Arda Aydoğan'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

ARDA AYDOĞAN KİMDİR?
1963 yılında Ankara'da doğumlu olan Arda Aydoğan, M.S.Ü. Devlet Konservatuarı Opera ve Konser Şarkıcılığı bölümünü bitirdi. 1989'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun kuruluş çalışmalarında yer aldı. 1994'te CRR Konser Salonu'nun Genel Müdür ve Sanat Yönetmenliği görevine atandı. 1995'te CRR Opera Orkestra ve Korosu'nu, 1996'da CRR Senfoni Orkestrası'nı, 2003'te CRR Dans Tiyatrosu'nu kurdu. On yıl boyunca görev yaptığı CRR, onun döneminde Türkiye'nin ve Avrupa'nın sayılı konser salonları arasına girdi. Aydoğan son olarak iki ay önce Bakırköy'de yeni açılan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nin başına getirilmişti.

(FOTOĞRAF)