Merkez Hakem Kurulu’nun düzenlediği yaz seminerleri, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde başladı.

Süper Lig Hakemleri ve Süper Lig Yardımcı Hakemleri 4-6 Ağustos; A Klasman hakemleri ile yardımcı hakemleri ve Kadın FIFA hakemleri ile yardımcı hakemleri 6-8 Ağustos; Üst Klasman Gözlemcileri ise 8-9 Ağustos tarihlerindeki seminerlere katılacak. Seminerlerde, MHK Danışmanı Roberto Rosetti, MHK Yardımcı Hakem Eğitmeni Leif Lindberg, MHK Eğitimcisi ve Mentör Jorn West Larsen eğitim verecek. Riva’da gerçekleşen oturumda bu sene yürürlüğe giren Oyun Kuralları Değişiklikleriyle ilgili bilgi verilirken, oturumun açılışında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve federasyon yöneticileri de yer aldı.

Demirören: “Her zaman arkanızdayız”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, seminerde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz sezon hakemlerin çok iyi olduğunu ifade ederek, “Her zaman arkanızdayız ve size destek vermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. MHK Danışmanı Roberto Rosetti ise, Yıldırım Demirören’in açıklamalarının çok doğru olduğunu ifade ederek, “Bu ligde oynanan maçları yönetmek çok zor. Yaz semineri bu dönemde çok önemli bir seminer. Bu sezon da çok önemli. Çünkü önümüzdeki sezonun ardından Dünya Kupası oynanacak. Bu seminerde teknik olarak seviyenizi tam olarak belirlemek istiyorum. Bu seminerin en önemli amacı, sizin bir ekip olmanızdır” diye konuştu.

Seminerde üzerinde en çok durulacak olan konunun video hakem uygulaması olacağı da belirtildi.