SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde Gümüşhanespor'u 4-0 mağlup ederek galibiyetle tanışan Bucaspor'da ilk maçından 3 puanla ayrılan Teknik Direktör Suat Kaya, yeni bir sayfa açtıklarını dile getirdi. Kimsenin beklemediği bir skor elde ettiklerini belirten deneyimli teknik adam, "Çocuklar istediklerime olumlu tepki verdi. Özlenen bir galibiyet aldık. Bu galibiyet Bucaspor'un uyanışı oldu. Henüz yolun başındayız. Futbolcularıma maçtan önce ligin ilk maçına çıkıyormuş gibi hazırlanmalarını söyledim. Hem onlar, hem de benim için lig yeni başladı" dedi.
Ankaragücü ile salı günü kendi sahalarında oynayacakları karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladıklarını söyleyen Suat Kaya, "Ankaragücü ligin en pahalı, en lüks takımı. Kemal Kılıç önderliğinde son 3 haftadan 7 puan çıkardılar. Rakip ligin en az gol yiyen takımı ve deplasmanda mağlubiyetleri yok. Onları en iyi şekilde ağırlayıp, sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.
Orta saha oyuncusu Burak Can'ın cezalı olduğu Bucaspor'da forvet Anıl'ın kasığında ağrıları olduğu öğrenildi. Düz koşulara devam eden genç golcünün durumu net değil.
Bucaspor Teknik Direktörü Suat Kaya ile Ankaragücü Teknik Direktörü Kemal Kılıç, salı günü oynanacak maçta ikinci kez birbirlerine rakip olacak. 2012-13 sezonunun ikinci yarısında Suat Kaya'nın çalıştırdığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Kemal Kılıç'ın yönettiği Göztepe İzmir'de karşılaşmış, ev sahibi ekip sahadan 2-0 galip ayrılmıştı. Bucaspor'u 2008-09'da 2'nci Lig'de şampiyon yapan Kemal Kılıç, son olarak 2013-14 sezonunda sarı lacivertli kulüpte görev aldı.