Eskişehir Sanayi Odası (ESO) 10. Grup Meslek Komitesi tarafından düzenlenen istişare toplantısında, ileri teknoloji ile metal işleme sektörlerinin üreticilerini bir araya gelerek yapılabilecek işbirlikleri değerlendirdi.
OSB’de gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan ESO Meclis Başkanı İsmail Kunduracı, söz konusu istişare buluşmalarının önemine değinerek işbirliğinin gelişimi için söz konusu etkinliklere devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
HAVACILIK VE RAYLI SİSTEMLER GELİŞİYOR
Gerçekleştirilen toplantıya katılanların yoğun olarak Eskişehir’de ileri teknoloji üreten, başta yazılım, raylı sistemler ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar olduğunun bilgisini veren ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, bu sektörlerin şehrin geleceği için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Özellikle sektörel işbirlikleri ve en az 5 ya da 10 yıllık planlamalarla geleceğe yönelik dizaynların iyi yapılması gerektiğini anlatan Özaydemir, “Kabuklarımızı kırmak ve işbirliği ile üst sıralara çıkmamız gerekiyor. Biz Eskişehir’in sanayi geleceğini belirlerken raylı sistemler ve havacılık alanlarının öne çıkacağını görmüştük. Uzun zaman sonra hükümetimizin de bu konuda destekleri ile bugün bu alanların önemi ortaya çıkıyor. Burada büyük potansiyel var ve sanayicilerimiz bunu iyi değerlendirmeli” dedi.
Toplantının sonunda konuşan 10. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Gönenli de değerlendirmelerde bulunarak toplantıya katılan üyelere teşekkür etti.