ZONGULDAK'ta, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerini iş piyasası ile buluşturmak, tanıştırmak amacıyla, 'İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü' düzenlendi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) işbirliğinde, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerini iş piyasası ile buluşturmak, tanıştırmak, kaynaştırmak, gençleri iş gücü piyasası hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen 'İnsan Kaynakları ve Kariyer Günü' programı başladı. BEÜ Prof.Dr. Arif Amirov Salonu'ndaki programda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, "İş arayanların beklentileri ile aktif iş gücü içinde bulunan gençlerin kariyer beklentilerini aynı noktada buluşturan bir etkinlik. İşsizlik sorununu ve kariyer beklentilerini eğitmenler ve tecrübeli katılımcıların paylaşımlarıyla öğrencileri ve diğer katılımcıları hedefe götüren büyük bir etkinlik" dedi.
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de insana yatırım yapmayan ülkelerin hiçbir zaman çağdaş ülke olamayacağını ve tarih sahnesinde kendisinden iyi söz ettiremeyeceğini söyledi.
Konuşmalarının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'yle işbirliği yapan ve istihdam sağlayan sivil toplum örgüt ve işveren temsilcilerine teşekkür belgesi verildi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e belgesini AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman verdi.
Karaduman, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkanı ile birbirlerini sevdiklerini belirterek, "Belediye başkanımız sahneye çıkarken, 'Demokrasinin güzelliği bu' dedi. Zonguldak Belediyesi CHP’nin. Zaman zaman belediye başkanı ve yerel yöneticileri eleştiriyoruz. Eleştirilerimiz, milletimiz ve Zonguldak’ımız için oldu. Belediye başkanına teşekkür belgesi vermek onur verir bize. Sonuçta bu şehrin belediye başkanı. Sevgi saygı çerçevesinde birbirimizi kucaklarız ama iş hizmete geldiği zaman eleştirilerimizi de yaparız" dedi.

FOTOĞRAFLI