Devlet Tiyatroları bu kez perdelerini mahkumlar için perde açtı.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Cezaevleri Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında ’Son Kuşlar’ adlı oyun Çorum L Tipi Cezaevi’nde sahnelendi.
Devlet tiyatroları oyuncusu Turgay Tanülkü tarafından yazılan oyunu Çorum Valisi Ahmet Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdakul, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, cezaevi yetkilileri, personeli ve cezaevinde kalan hükümlüler izledi.
Çorum Valisi Ahmet Kara, bu tür sosyal projelerin sosyal devlet ilkesinin en güzel örnekleri olduğunu belirtti. Oyun sonunda Çorum Valisi Ahmet Kara ve ünlü oyuncular cezaevindeki kadın mahkûmlara çiçek vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Oyunun yönetmeni ve başrol oyuncusu Turgay Tanülkü basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1981 yılından beri büyük cezaevlerinde tiyatro oyunları sahnelediğini belirtti.
Tanülkü Son olarak Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Cezaevleri Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplam 223 cezaevinde 180 bin tutuklu ve hükümlü ile buluşmayı hedeflediklerini söyledi.
"Son Kuşlar"ın, Sait Faik Abasıyanık’ın bir eseri olduğunu hatırlatan Tanülkü, "Son Kuşlar oyunu, cezaevinde yatan mahkumlar için bir çağrışımdır. Ben de 1970 yılında Ulucanlar Cezaevindeydim. Kuşun ne demek olduğunu bilirim. Kuşlar geldiği zaman parmaklıklar umuttu, bağlantıydı" ifadelerini kullandı.