İlk Projesi 2011 hazırlanan ve geçen süre içerisinde bir türlü temelleri atılmayan Lojistik Merkez vatandaşları huzursuz etmeye devam ediyor.
Her yıl işsizlikten dolayı göç veren Kars’ta Bakü- Tiflis- Kars (BTK) Demiryolu Projesi’nin tamamlanması, buna paralel Lojistik Merkez ile ilgili bir adım atılmaması iş umuduyla bekleyen Karslıları kentten göçe zorluyor.
2011 Genel Seçimleri öncesinde hazırlanan Lojistik üssün animasyon görüntüleri 24. Dönem milletvekilleri tarafından basına dağıtılmış ve temellinin atılacağı müjdesi verilmişti. Buna rağmen geçen süre içerisinde adım atılmamıştı. Bir çok ilde yapımına başlanan ve yine bir çoğu tamamlanma aşamasına gelen Lojistik Merkezler yapıldıkları illerde heyecanla beklenirken, Kars’ta Lojistik Merkez’in belirsizliği vatandaşları kara kara düşündürüyor.
Sanayicisinden küçük esnafına kadar herkesin beklediği Lojistik Merkez’de Haziran ayının geride kalmasına rağmen çalışma yok. BTK Demiryolu Hattı’nda da doğru dürüst çalışma olmaması dikkatlerden kaçmıyor.
“LOJİSTİK MERKEZ VE BTK DEMİRYOLU HATTI’NIN BELİRSİZLİĞİ PUAN KAYBETTİRİYOR”
Öte yandan Kars’ta özellikle Lojistik Merkez ve BTK Demiryolu hattıyla ilgili belirsizliğin AK Parti’ye oy kaybettirdiğini ifade eden vatandaşlar, “Kars’ta 2011 yılında proje yapıldı. Mezra köyünde yapılacak denildi. Vaz geçildi. Sanayi Bölgesi’nde yapılacak denildi. Temeli atılmadı. Ne Kars valiliğinden, nede dönemin milletvekillerinden inandırıcı açıklamalar gelmedi. İnsanlar aş, ekmek ve bölgenin kalkınması hayaliyle yaşarken, bu zamana kadar bir şey yapılmadı. Artık Lojistik Merkez’in yapılacağına inanmıyoruz” dediler.
Öte yandan yapımı yılan hikayesine dönen Lojistik Merkez Karslıların her gün gündemini oluşturuyor. Lojistik Merkez, kahvehane, berber, kafe ve her yerde vatandaşlar arasında tartışılıyor. Karslılar geçen süre içerisinde Lojistik Merkez’in yapılacağı umudunu kaybediyor. Lojistik Köy’ün Erzurum’da yapıldığını hatırlatan vatandaşlar Kars’ın Lojistik Merkezi’ni ise rüya olarak gördüklerini ifade ediyorlar.