Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçisi John R. Bass, Konya Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret etti.
Valilik binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Konya Valisi Muammer Erol, Büyükelçi John Bass’a, “hoşgeldin” dedikten sonra şöyle konuştu: “Sayın büyükelçinin bize gelmeden önce Hz. Mevlana’ya uğraması bizi çok memnun etti. Bende Konya’ya ilk gelişimde buraya uğramadan ilk önce türbe ziyaretinde bulunmuştum. İnşallah bu gelişiniz vesilesiyle zaten iyi olan ilişkilerimizi geliştirmeye bir katkımız olursa memnun olurum” dedi.
ABD Büyükelçisi John R. Bass, Konya’da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Uzun yıllardır Mevlana Müzesi’ni görmeyi istiyordum. ABD ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği adına yaptığımız görüşmeye ek olarak, kişisel olarak da bugün Konya’da olmaktan dolayı çok memnunum. Şehrin şu anki gelişimi ve dostluğumuzu geliştirme olanaklarımıza dair, sizin görüşlerinizle ilgili konuşmak için de sabırsızlanıyorum. Biz de size minnetimizi sunmak için bir hediye vermek isteriz. Sizin bize verdiğiniz hediye kadar benzersiz değil. Ancak dostluğumuzun gücünü hatırlatmak adına gönlümüzden bir hediyedir" diye konuştu.
Sonra Vali Erol, Büyükelçi Bass’a semazen işlemeli tablo ve Hz. Mevlana’nın sözleri olan kartlardan hediye etti. ABD Büyükelçisi John Bass ise Vali Erol’a vazo takdim etti.