İlaç ve kozmetik devi Johnson & Johnson, talk pudrası nedeniyle yumurtalık kanseri olduğunu söyleyen bir kadının açtığı davada 110 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. Dava, Virginia eyaletinin Missouri kentinde yaşayan 62 yaşındaki Lois Slemp tarafından açıldı.

Kemoterapi tedavisi gören Slemp, 2012’de teşhis konmasının ardından kanserin karaciğerine yayıldığını ve hastalığa, 40 yıl boyu kullandığı talk ürünlerinin yol açtığını savundu. Slemp, Johnson & Johnson markasının bebek pudrasını ve duşta pudrasını kullandığını belirtti. Savcılar da Johnson & Johnson şirketini talk bazlı ürünlerinin yol açtığı kanser riskiyle ilgili yeterli uyarıda bulunmamakla suçladı.

Uzmanlar, talk bazlı ürünlerle kanser arasındaki ilişki konusunda bölünmüş durumda. Ancak şu an Johnson & Johnson’a kanser araştırmaları konusundaki araştırmaları dikkate almama suçlamasıyla dünya çapında 3 binden fazla dava açılmış durumda. Şirket geçen yıl da talk bazlı ürünlerle ilgili üç davayı kaybetmişti. Son tazminat ise bugüne dek çıkan en yüksek mebla. Johnson & Johnson kararı temyize götürecek.