Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi lider ve gönüllüleri, geçen hafta sonu gerçekleştirilen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS ) topladıkları kırtasiye malzemelerini ihtiyacı olan okullara dağıtacaklar.
Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyüp Çelikoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Tek kullanımlık sanma, çöpe atmaya kalkma” sloganıyla 81 ilin gençlik merkezi tarafından yaşama geçirilen “Genç dönüşüm Projesi” kapsamında sınava giren öğrencilerden topladıkları kalem, silgi ve benzeri kırtasiye malzemelerini düzenli bir şekilde kolilerde topladıklarını söyledi.
Sınava giren öğrencilerin duyarlı davrandığını ifade eden Çelikoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi:
"Kentimizde dar gelirli ailelerin okul ve kırtasiye ihtiyacını gidermek için bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda, geçen hafta sonu Çukurova Üniversitesi’nde YGS’ye giren öğrenciler sınavın ardından gençlik merkezi liderleri, Keşşaf Gençlik Spor İzcilik Kulübü üyeleri, Kardelen İzcilik Kulübü üyeleri ve gönüllü gençlerin de desteğiyle kırtasiye malzemeleri topladık. Bunları düzenli bir şekilde ihtiyacı olan okullara ulaştıracağız. Eğitime katı sağlayan öğrencilere ve kırtasiye toplamaya yardımcı olan hizmeti geçen herkese teşekkür ederiz."
Çelikoğlu, bu gibi çalışmaları sürdüreceklerini, okul yöneticileriyle koordineli çalışarak farklı etkinliklerle eğitime desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.