Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 1-12 Temmuz tarihleri arasında Malatya’da merkezde motorlu bisiklet ve motosiklet denetimleri yapıldı. Denetimlerde 11 araç trafikten men edildi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğünün ‘Motorlu bisiklet ve motosiklet denetimleri’ konulu yazısına istinaden, bu tür araç sürücülerinin karışmış olduğu trafik kazaları ve sonrasındaki ölüm ve yaralanmaları azaltmak, trafik içerisindeki olumsuz ve tehlikeli davranışlarını önlemek ve motosiklet sürücülerine yönelik vatandaşlarımızdan gelen şikayetlerin gereği olarak koruma başlığı (kask), sigorta, sürücü belgesi, tescil belgesi gibi konularda trafik güvenliğinin sağlanması ve denetim faaliyetlerinin etkinliğinin arttırılması amacıyla Malatya’da merkezde motorlu bisiklet ve motosiklet denetimleri yapıldı” denildi.
Yapılan denetimlerde, 716 motosikletin kontrol edildiği, yapılan kontroller neticesinde 11 aracın trafikten men edildiği, 56 araç sürücüsü ve sahibine çeşitli kanun maddeleri ve trafik ihlallerinden dolayı 96 adet cezai işlemin uygulandığı belirtildi.