Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşları 8 ile 11 arasında değişen 7 çocuk oyuncakları, okuma kitapları ve ailelerine yaptırdıkları pastaları satarak kazandıkları 175 TL’yi Lösemili Çocuklar Vakfı’na(LÖSEV) bağışladılar.
Dolunay Mahallesi Kırkent Sitesi’nde oturan Simge Düğen, Almina Temizkan, Ezgi Aksoy, Arda Aksoy, Ela Katık, Asya Gürsoy, Ekin Yıldız, Nazlı Kul ve Demirhan Temizkan, televizyonda gördükleri LÖSEV reklamından etkilenerek bir yardım kampanyası düzenlediler. Oyuncakları, okuma kitapları ve ailelerine yaptırdıkları pastaları satan 7 minik yürek, 175 lira kazandılar. Çocuklar kazandıkları parayı LÖSEV’in bağış kutusuna attılar.
Öğrencilerden Almina Temizkan, “Televizyon izlerken LÖSEV’le ilgili bir bağış reklamı gördük. Arkadaşlarımızla konuştum ve bu kampanyayı başlattık. Kampanyamıza mahalleli vatandaşlarımızı büyük ilgi gösterdiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Çocukların başlattığı kampanyaya mahalle halkı olarak destek verdiklerin belirten Revan Erkmen, “Yeni nesil çocuklarımız gerçekten çok düşünceli ve izledikleri, gördüklerinden etkileniyorlar. Bu anlamda mahalledeki minik çocuklarımız LÖSEV’e bir bağış yaptılar. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.