Otomobil tutkunlarının üç farklı kategoride otomobil sporlarının halka en yakın branşı olarak tabir edilen “slalom” branşında mücadele edeceği yarışın ana sponsoru, Ankara’nın önde gelen alışveriş merkezlerinden biri olan Nata Vega Outlet oldu.
Her yıl Cumhuriyet Bayramı’nın en coşkulu şekilde kutlandığı başkent Ankara yine farklı bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 29 Ekim tarihinde Ankara Otomobil Sporları Kulübü’nün (ANOK) organize ettiği, Engelsiz Motorsporları Kulübü’nün (EMOK) üyeleriyle katılım sağladığı ve AUTOSPORT firmasının konsept danışmanlığı ve sponsorluk iletişimi konularında rol üstlendiği organizasyon birçok yönüyle ilkleri barındırıyor. Söz konusu üç kategorinin birincisi sadece ülkemizde değil dünyada da bir ilk olma özelliği taşıyor. Engelsiz slalom kategorisi olarak adlandırılan bu kategoride mücadele edecek olan yarışmacıların hepsi de yüzde 40 ve üzeri engelli bireylerden oluşuyor. Yarışmacıların kendi tertibatlı otomobilleri ile asfalt parkurda boy göstereceği yarışı kazanmak hem kolay hem zor. Öyle ki yarışmacılar yaklaşık 600 metrekare asfalt alana hazırlanmış olan parkurdaki kukalara dokunmadan zamana karşı yarışmak zorundalar. Her ne kadar organizatör kulüp yarış öncesi antrenmana izin verse de yarışmacıların bu kategorideki mücadelesi şimdiden büyük merak konusu olmuşa benziyor.
Engelsiz slalom kategorisi organizasyonun aynı zamanda sosyal sorumluluk yönünü de ön plana çıkartmakta. Her ne kadar son zamanlarda ülkemizde engellilere yönelik projelerin sayısında gözle görülür bir artış yaşansa da engelli bireylerin toplumun her alanında var olduğunu ve eşit yaşama hakkına sahip olduğunu ifade etmek için farklı bir farkındalık örneği de taşıyan yarış gelecekte şampiyona haline gelebilecek bir projenin de pilotu olarak nitelendiriliyor. İkinci kategori de yine oldukça ilgi çekici. Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü’nün (AKOK) organizasyona destek olmak amacıyla üyelerinin büyük bir çoğunluğu ile katılım sağlayacağı bu kategoride sınırlı sayıda klasik otomobil slalom yarışında mücadele edecek. Sabah saatlerinde bir AKOK geleneği de olan konvoyla Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacak olan klasik severler Anıtkabir ziyaretinden sonra Nata Vega Outlet’te ki yerlerini alacaklar. Üçüncü kategori her yarışmacının kendi otomobili ile katılabileceği adını da günün anlamı olan Cumhuriyet Bayramı’ndan alan cumhuriyet slalom kategorisi yine sınırlı sayıda yarışmacının mücadelesine sahne olacak.
Günün sonunda her kategorinin ilk 3 başarılı pilotu ödül alırken yine her kategoride mücadele eden bayanlarında birincileri kupa almaya hak kazanacak.