ORDU (AA) - Ordu'da yaklaşık 200 motorcu özel bir hastanenin organizasyonunda bir araya gelerek, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla şehir turu yaptı. 

Ordu Medikal Park Hastanesi ve Ordu Motosiklet ve Motor Sporcuları Kulübü işbirliği ile düzenlenen etkinlikte yaklaşık 200 motorcu bir araya gelerek organ bağışına karşı duyarlılığı artırmak amacıyla şehir turu attı. 

Hastanede önünde toplanan motorcular, burada hazırlıklarını yaptıktan sonra, organ bağışına dikkat çeken döviz ve pankartlarla şehrin caddelerini dolaştı. Motorculara yol kenarındaki bazı vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Hastanenin Organ Bağışı ve Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı, "Organ Bağışı Hayat Kurtarır" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Ülkemizde organ bağışı konusunda vatandaşlarımız yeterince bilinçli değil. Halkımızı bilinçlendirmek adına bugün olduğu gibi bu tür etkinliklerin daha da çoğalması gerekiyor" dedi.

Ordu Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Kurucu Başkanı Mehmet Ataç da sosyal sorumluluk projesinde yer aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Ataç, düzenlenen etkinliğe Karadeniz'deki bir çok ilden katılım olduğunu belirterek, "Organ bağışına herkesin ilgiyle yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlama etkinliğe katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.  Ataç, benzer organizasyonları değişik illerde düzenlemeyi de planladıklarını kaydetti.

Etkinliğe katılan Ordu Vali Yardımcısı Niyazi Erten ise organ bağışının önemine dikkati çekerek, organizasyonu düzenleyenleri kutladı.