İZMİR, ()- FOLKART İzmir Cup ATP Challenger Tenis Turnuvası'nda teklerde rakiplerini saf dışı bırakan Tunus'tan Malek Jaziri, Hindistan'dan Ramkumar Ramanathan, Gürcistan'dan Aleksandre Metreveli, Hırvatistan'dan Lukas Lacko ve Özbekistan'dan Farrukh Dustov adını çeyrek finale yazdırdı.
Örnekköy Zübeyda Hanım Tenis Eğitim Merkezi'nde devam eden turnuvada günün ilk maçında Dustov, Kazak rakibi Dmitry Popko'yu ilk sette 6-4 geriye düşmesine rağmen 7-5 ve 7-6'lık skorlarla 2-1 mağlup etti. Ardından merkez kortta sahne alan geçen yılın finalisti Jaziri, Belaruslu Anderi Vasilevski'yi 6-4 ve 7-6'lık setlerle 2-0 yenmeyi başardı. Hintli Ramanathan, Alman Daniel Masur'u 2-1 mağlup ederken, Gürcü Metreveli, Çek Cumhuriyeti'nden Michael Konecny'i, Hırvat Lacko da Litvanya'dan Laurynas Grigelis'i 2-0'la geçti. Temsilcimiz Marsel İlhan yarın ilk 8 'e kalabilmek için Sırp Ivan Bjelica ile kozlarını paylaşacak.
Günün diğer maçlarında ise Mirza Basic (Bosna Hersek)-Matija Pecotic (Hırvatistan) ve Marius Copil (Romanya)-Ilya Ivashka (Belarus) karşı karşıya gelecek.