Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, ortaokul ve lise olmak üzere iki kategoride düzenlenen "Hayat Kitabı Kur’an-ı Kerim Meali" sınavı, Kubilay İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta İkbal Kültür ve Yardım Derneği’nin düzenlemiş olduğu "Hayat Kitabı Kur’an-ı Kerim Meali" sınavı düzenlendi. Yarışmaya yaklaşık 350 öğrenci katıldı.
Kur’an-ı Kerim Meal Sınavı, sabah saat 09.30’da, Kubilay İlkokulu’nda Lise Kategorisi olarak başladı. Sınava dernek öğrenci birimi görevlileri, gözetmen öğretmenler katıldı. Sınavda öğrencilere 60 soru yöneltildi. Saat 11’de ise, ortaokul öğrencileri sınava alındı. 60 dakikalık oturumlar daha sonra sona erdirildi.
Sınavla ilgili bilgi veren Sınav Koordinatörü Mehmet Yay, “Toplumun her kesimini Allah’ın son mesajı ile buluşturarak Kur’an-ı Kerim okuma konusunda farkındalık oluşturmak istedik. Kur’an-ı Kerim’in hayatımızın her anında bize söyleyecek mutlaka bir sözü olduğunu fark ettirmek istedik. Sınavımız sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildi. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu tür faaliyetlerimizi zenginleştirerek sürdürmeyi düşünüyoruz. Sınav sonuçları 5 Mayıs Salı günü www.kahtaikbalder.com ve www.kahtabeyan.com sitesinden yayınlanacaktır. Ödül programımız ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir. Z Giyim’in sponsorluğunda gerçekleştirilen bu sınavda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kubilay İlkokulu idareci ve öğretmenleri, Merkez Dershanesi, dernek yöneticileri ve öğrenci birimine, Kahta Bilgi Evi görevlilerine teşekkürü bir borç biliyoruz. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun ve bu sınavı hayırlara vesile kılsın” ifadelerini kullandı.
Sınav soruları ve cevap anahtarlarına www.kahtabeyan.com ve www.kahtaikbalder.com adresinden ulaşabileceği bildirildi.