Spor Toto Süper Lig’de cumartesi günü Beşiktaş’a konuk olmaya hazırlanan Göztepe’de Teknik Direktör Tamer Tuna ve beş futbolcu eski takımlarına rakip olacak

Avrupa Kupaları hedefiyle yoluna devam eden Göztepe, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında konuk olacağı son 2 sezonun şampiyonu Beşiktaş maçının hazırlıklarına devam ederken; Teknik Direktör Tamer Tuna başta olmak üzere 5 oyuncu da eski takımlarına rakip olmanın heyecanını yaşayacak.

İzmir ekibinde kaleci Günay Güvenç, sağ bek Tanju Kayhan ve hücumcular Demba Ba, Ömer Şişmanoğlu ile genç oyuncu Muhammed Enes Durmuş, şans bulmaları halinde eski takımlarına karşı mücadele verecek.

Tuna, ustasına karşı

Sezon başında Göztepe’nin başına geçen ve gösterdiği performansla beğeni toplayan Tamer Tuna, 2014/15 ve 2015/16 sezonlarında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in yardımcılık görevini yürütmüş ve bu dönemde kazanılan iki şampiyonlukta pay sahibi olmuştu. Kariyerine Almanya’da başladıktan sonra 2013/14 yılında Beşiktaş’ın yolunu tutan ve bu kulüpte 1 kez Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu gören file bekçisi Günay da şans bulması halinde eski takımından puan almak için ter dökecek.

Ba’nın duygusal maçı

Taraftarların performansını merakla beklediği isimlerin başında ise hiç şüphesiz Demba Ba geliyor. 2014/15 sezonunun tamamında ve 2016/17 sezonunun yarısında Beşiktaş forması giyen Ba, gösterdiği başarılı performansla taraftarların sevgisini kazanmıştı. Deneyimli oyuncu, devre arasında geldiği Göztepe’de de kısa sürede gösterdiği başarılı performansla İzmirli futbolseverlerin de beğenisini kazandı. Beşiktaş taraftarlarının Ba’yı bağrın basmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Göz Göz’ün tecrübeli isimlerinden Tanju Kayhan, Ömer Şişmanoğlu ile genç Muhammed Enes de bir dönem siyah-beyazlı formayı terletmişti.