Batman’da görevli Dr. Celal Ayral, eskiden ateşle yapılan hacamatın artık pompalarla yapıldığını belirterek, hastaların her zaman hacamat yapabileceğini ancak bunun işi bilene yaptırılması gerektiğini ifade etti.

Batman’da görevli Dr. Celal Ayral, hacamat ile ilgili bilgiler verdi. Ayral, “Tahlillerle çıkmayan vücudun atması gereken toksin maddeler kirli havayla aldığımız zaman sigara içtiğimiz zaman stresle ölmüş hücreler bir kenarda birikiyor. Eskiden ateşle yapılırdı yapılan bölgede ısıyla ısıtılıp oradaki kan dolaşımını artırıyordu, şuan biz bunları pompalarla yapıyoruz. Yaptığımız bölgeye ince çizgilerle atarak kanı dışarı atıyoruz. Yaptığımız hastada ağrı çok az olur sinek ısırığı gibidir. Hacamat kanla ilgili bütün hastalıklara iyi geliyor. Vücudumuzda ortalama 5 litre kan var bu devamlı kalp tarafından pompalanıyor, günde 120 bin kiloya yakın kan dolaşımı var, devamlı damarların içinde gelip giden bir kan var. Vücudumuzda hacamatla kanı aldığımızda pıhtılaşmış kan çıkıyor yerine temizi geliyor ve daha yenisi üretiliyor, sinir sistemine uyarılar gidiyor ve vücudu yeniliyor. Hacamat yapıldığı zaman bağışıklık sistemi yenileniyor şuanda çocuk hastalıklarında bağışıklık sistemi düşüktür. Hacamat, 65 yaşındaki yaşlı bir amcaya da yapılabilir. Bazı hastalıklara da yapılmaz düşük kansız hastalarda özelikle bayanlarda daha çok görebildiğimiz bir durumdur kansızlık. Düşük tansiyon hastalara yapılamaz. Peygamber efendimizin dediği yerler var sırta 3 yere yapın sünnet olarak iki omuz arasında ve bel bölgesine yapılmasını istemiş bir sağlıkçı olarak Peygamber efendimiz çok güzel sağlıklı yerlere değinmiş” dedi.

Hacamatın işi bilene yaptırılması önerisinde bulunan Ayral, “Çünkü yapıldığı esnada atılan jilet attığı zaman cildimizin altında lef bezleri var altlarında sinir damarları geçiyor jileti derin attığınız zaman orda lef bezlerine sinirlere zarar verir. Doğru bir şekilde yapıldığı zaman ve doğru zamanda yapıldığında bide hacamatın beli zamanları var Hicri takvime göre yapılır. Dünyanın dörtte üçü sudur insan bedeninde yüzde 70 sudur. Hicri takvimine göre insan vücudunda etkiliyor. İbn-i Sina’nın tavsiyesi, ayın ilk günü yapılmaması ve tam ortasında yapılmamasıdır. Hasta bir insan her zaman hacamat yapabilir” diye konuştu.