SAMSUN,() - ATİKER Konyaspor'un Beşikaş'ı 2-1 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi olmasının ardından her iki takım teknik direktörü maç sonu değerlendirmelerde bulundu.
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, mağlubiyeti hak etmediklerini ifade ederek, "Daha iyi olacağız. Oynadığımız oyun, kaybetmeyi hak etmiyordu. İşin olumsuz tarafından bakmak istemiyoruz ama eksikliklerimiz var. Konyaspor'u tebrik ederim. Kaybetmek için kötü oynamadık. Daha tempolu oynamak, daha az hata yapmak lazım. Şartlar nasıl olursa olsun birisinin kazanması gerekiyordu. Onlar kazandı, biz bugün kaybettik. Amacımız kazanıp, moral kazanmaktı ama başaramadık. Zaman zaman daha etkiliydik ama gol bulamadık. Yediğimiz goller kontra ataktı. Zaten rakibimiz hep savunma oynadı. Böyle oynayan bir takıma karşı yenik duruma düşünce de zor oluyor. Eski Beşiktaş değil, yeni Beşiktaş olacağız. Zoru başardığınızda kolay görünür. Oynadığınız oyun üstün olsa da yenemeyebilirsiniz. Geçen sene de böyleydi bu durum. Galatasaray'a karşı daha iyiydik ama penaltılarda kaybetmiştik. Maçlara takılacak değiliz. İyi sonuçlar alıp, bizden beklenenleri yerine getireceğiz" dedi.
Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise, karşılaşma sonrası şunları söyledi:
"Klasik söz vardır ya bir sarhoşluk var. Neler yaptığımızı yarın belki daha kolay anlayabiliriz. Şu an bir duygu yoğunluğu var, hoş bir şey. Emeği olan herkes alsın istiyor insan. Nasip oldu, Allah’a şükürler olsun. Şöyle bir laf konuşsam haddimi aşar mıyım bilmiyorum da, temiz bir kalple çalıştığın zaman rabbim bir şeyler veriyor. Beşiktaş çok güçlü bir takım. Eğer maç uzasaydı, çok sorunlar yaşayabilirdik. Maçın başından sonuna kadar maçı istedik. Hepsi bir araya geldi. Allah’ın teveccühü, çocukların emekleri ayakları bizi buraya getirdi. Her müsabakayı kazanmak için çıksanız da rakibin yapısını da düşünmek zorundasınız. Biz o duruşumuzu her maçta sahaya yansıtacağız. Bazı transferlerimizle birlikte biraz daha güçleneceğiz."