KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin 3. operasyonun startı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 19 ilde 44 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Operasyon kapsamında Eskişehir'de bir kişi gözaltına alındı. Kentte özel sektörde çalışan B.B. adlı öğretmen, sabah saatlerinde Eskişehir'deki evinde polisler tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen B.B., daha sonra emniyete götürüldü. B.B.'nin daha sonra Ankara'ya götürüleceği bildirildi.

İstanbul'da da gözaltılar var. Şu ana kadar 3 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü'nün gözaltına aldığı isimler Ankara'ya gönderilecek.

UYAP DEPREMİ DE DURDURAMADI, FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Uzun zamandır yapılacak operasyonları önceden haber veren Twitter fenomeni Fuat Avni, Ulusal Yargı Ağı Projesi'nde (UYAP) depreme neden olmuştu. @fuatavni adlı hesaptan yapılan paylaşımları durdurmak için 81 ildeki UYAP personeli görevden alınmıştı. Ancak bu deprem de Fuat Avni'yi durdurmaya yetmedi.

Çünkü, dün de @fuatavni adlı hesaptan bugün yapılan operasyonun bilgisi paylaşıldı.

İşte o tweetler:

"Ne yapacağını bilemeyen zavallılar, tel tel dökülen KPSS Kumpası'nı devam ettirme kararı aldı. Salı günü 3227 KPSS Kumpası'na ilişkin 3. operasyonu yapıp 50 kişiyi gözaltına almayı planlıyorlar."