Aydın’da eğitim veren Bahçeşehir Koleji’nde uygulanan bir proje ile okulun öğretmen ve öğrencileri kimsesizlerin kimsesi oldu. Adı küçük ancak kendisi büyük olan proje kapsamında çocuk evlerinde kalan çocuklar kolejde okuyan öğrenciler ve öğretmenleri ile dolu dolu günler yaşadı. Bu tür aktivitelerin devam edeceğini belirten okul kurucuları Cengiz Altıntaş ve Arif Arslan, projeye katkı sunan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek “Okul olarak gençlerimizi sadece beşeri ilimleri öğreterek değil beşeri ilimlerin yanında insani duyguları gelişmiş bireyler yetiştirmeyi özen gösteriyoruz. Bahçeşehir Kolji olarak çocuk evlerindeki çocuklarımızla kaynaşmanın ve bir aile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürlüğü ve Bahçeşehir Koleji arasında ortaklaşa ’’Küçüğüm Daha Çok’’ projesi adı altında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinin koordinatörü Berfin Bayrak ’’Bu projedeki ilk hedefimiz 4-10 yaş grubu arasındaki çocuklarla birlikte çeşitli aktiviteler yapıp el becerilerini geliştirip, arkadaşlık, güven, paylaşım, sevgi ve saygı gibi duygularını güçlendirmektir. Bu hedefimiz doğrultusunda ben ve proje ekibim düzenli olarak çocukları ziyaret edip beraber vakit geçirdik. Bizim için önemli olan çocukların yüzlerinde oluşan gülümseme ve güven duygusuydu’’ diyerek bu duyguyu herkesin yaşadığını dile getirdi.
Proje kapsamında çocuk evlerinde kalan çocuklar da hafta sonu Bahçeşehir Koleji’ne gelerek çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler. Kolejdeki öğretmen ve öğrencilerle hoş vakit geçiren öğrencilerin mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini belirten Bayrak, projeye destek veren okul kurucuları Cengiz Altıntaş ve Arif Arslan’a Danışman öğretmen Nilgün Öz Ünsel’e ve proje ekibinde yer alan Aleyna Naz Çelimli, Burak Balkanlı, Zeynep Doğa Altuntaş, Mehmet Oktay Baysal ve Ekin Aksünger’e teşekkür etti.