İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Mehmet Aslan’ın istifası rektörlük tarafından kabul edildi. Aslan’ın yerine ise Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ünsal Özgen geçici olarak getirildi.
2009’dan 2012 tarihine kadar Başhekim Yardımcısı olan ve sonrasında Başhekim olarak atanan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, yürüttüğü idari görevin iş yükünün fazla olması ve bütün zamanını alması nedeniyle akademik çalışmalarından geri kaldığını ve bu nedenle doçentliğe hazırlanamadığını belirterek görevinden istifa etti. Aslan’ın istifasının ardından İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Aslan’ın daha evvel de aynı durumunu birkaç defa dile getirdiği ancak üstlendiği görevi fedakârlık göstererek bugüne kadar sürdürdüğü belirtildi.
Açıklamada, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan’ın gerek Başhekim gerekse Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptığı süreçlerde, başarılı bir performans sergilediği ve hastanede büyük hizmetlerde bulunduğu belirtilerek Üniversitenin sağlık alanındaki başarılarına önemli katkılar sağladığı dile getirildi.
Başhekim Aslan’ın 12 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla akademik çalışmalarına zaman ayırabilmesi için yürütmekte olduğu idari görevi bırakmasına izin verildiği belirtilerek yerine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen’in yeni Başhekim görevlendirilinceye kadar getirildiği açıklandı.
Açıklamanın sonunda ise, “Yrd. Doç Dr. Mehmet Aslan’a, bugüne kadar yürüttüğü görevlerindeki değerli katkıları nedeniyle teşekkür ediyor ve başarılarının devam etmesini diliyoruz” ifadelerine yer verildi.