Diyarbakır'da saldırıya hedef olan polis aracında terör operasyonlarında gözaltına alınan ve sağlık kontrolüne götürülen kişiler bulunuyordu. İlk belirlemelere göre saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, aralarında polis memurlarının da bulunduğu 22 kişi yaralandı. Terör şüphelilerinin rapor için hastaneye götürüldüğü, bu sırada saldırının gerçekleştiği belirtiliyor. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar var. Çevrede bulunan bazı vatandaşların yaralandığı ancak sayının henüz net olmadığı bildiriliyor. Patlamanın şiddetiyle polis servis aracının yanı sıra çevredeki binalar ve araçlar hasar gördü. Saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Kentte son birkaç gün içinde düzenlenen terör operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Bugün hastaneye götürülenlerin ise kimler olduğu net olarak bilinmiyor.

METE YARAR: 300-400 KİLOLUK BOMBA

Güvenlik uzmanı Mete Yarar'a göre Diyarbakır'daki saldırı gözaltındaki kişileri polis eşliğinde hastaneye götüren zırhlı araca düzenlendi. Yarar, saldırıda 3 kişide bilinç kaybı yaşandığını ayrıca ağırlıklı olarak yaralananların gözaltındaki kişiler olduğunu söyledi. Yarar, Diyarbakır'ın hemen her yerinden duyulan patlamaya ise 300-400 kiloluk bombanın neden olduğunu belirtti.

SALDIRIDA AMONYUM NİTRAT İZLERİ

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak patlama sırasında yükselen sarı dumanın, saldırıda "amonyum nitrat" kullanılmış olabileceğine işaret ettiği belirtiliyor. Patlamanın şiddetiyle çevredeki çok sayıda bina ve araç da hasar gördü. Emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

31 MART'TA SALDIRI OLMUŞTU

31 Mart'ta da Diyarbakır otogarı yakınlarında, polis servisine bombalı saldırı düzenlenmiş 7 polis şehit omuş. 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivil yaralanmıştı.

Kaynak: Milliyet