Mehmet ÇINAR / ANTALYA, () - ANKARA'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi önünde, bombanın patlatıldığı saat olan 10.04'de saygı duruşunda bulunuldu.
Anma programına, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, olay günü Ankara'da olan Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt ve belediye çalışanları siyah giysiyle ve yakalarına siyah kurdele takarak katıldı. Başkan Uysal ve diğer katılımcılar Ankara'da, resmi açıklamaya göre 97 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın gerçekleştiği saat olan 10.04'te saygı duruşunda bulundu. Olay günü Ankara'daki eylemde olan görgü tanığı İlhan Karakurt, yaşadıklarını anlattı. "Ben tesadüfen yaşıyorum, bugün burada ölen arkadaşlarımın yerine bulunuyorum" diyen Karakurt şunları söyledi:
"İnanın yaşamakla ölmek arasında 10 saniye var. Arkadaşlarımızın ruhları şad olsun, kanları yerde kalmayacak. Er ya da geç failleri hesabını verecek. Antalya'dan 12 araç güle oynaya Ankara'ya gittik. Neden Ankara? Çünkü başkent, meclis, hükümet, Çankaya, saray Ankara'da. İşte 7 Haziran'dan sonra ülkemizi bataklığa, kan gölüne çeviren iktidar Ankara'da. 73 milyon vatandaşımız, belediye çalışanları adına savaşın, terörün son bulması, barış, kardeşlik için gittik."
'10 SANİYE ÖNCE GÖZ GÖZE GELDİK'
O gün Ankara'nın güneşinin de bir başka olduğunu anlatan İlhan Karakurt şöyle devam etti:
"Ta ki tren garı önünde saat 10.04'te önce ses, sonra vücut parçaları, sonra arkadaşlarımızın çığlıklarını duyana kadar. 10 saniye önce selamlaştık, göz göze geldik, halay çektik. Şimdi soruyorum demokrasi, barış bu kadar mı pahalı? Bunun için bu kadar mı insanın ölmesi gerekiyor? Gerçekten alışacak mıyız bu katliama, sıradan bir olay gibi mi yaşayacağız? Unutacak mıyız? 7 Haziran'dan bu yana 694 vatandaş öldürüdü. Bunlar depremden, sel felaketinden değil, neden öldü? 7 Haziran'da iktidarlarını kaybedip, saltanatlarının sonunu görenler 694 kişinin katili."
İNSANLIĞIN DÜŞMANI
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise, çalışanları Zühre Tedik'in oğlu Korkmaz Tedik'in de patlamada hayatını kaybedenler arasında olduğunu, özel bir acı yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Uysal, "Hesabını insan öldürmek üzerine kuran her kim, hangi kuruluş, hangi istihbarat servisi, hangi oluşum varsa bunlar insanlığın düşmanıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI