Yazar İlknur Işık, ‘Nazende Serviler’ adlı kitabını okuyucuları için imzaladı.

Yediler Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza gününde kitabı hakkında bilgiler veren İlknur Işık, ortaokul yıllarında kaleme aldığı ve lise yıllarında olgunlaştırdığı hikâyeleri okuyucuları için derlediği belirtti. Yaşadıkları zaman dilimleri, hayatları ve karakterleri birbirinden farklı insanların yaşamlarından kesitlerin yer aldığına dikkat çeken Işık, “Hikâyelerim, gerçek olaylardan yola çıkılarak kurgulanmıştır. Hikâyelerimde yer verdiğim karakterlerin ortak özellikleri; çalışkan, sabırlı ve azimli olmalarıdır. Hedeflerine ulaşmak için tüm zorluklara cesurca göğüs germeleridir. Okuma âşıkları olanlara hayallerine giden yolun kapılarını aralamıştır. İyi niyetlerle çıktıkları yolculuklarında şükür vesilesi yardımsever insanlar en büyük destekçileri olmuştur” dedi.

Yazarın sağlıkçı, eğitimci kimliği yanı sıra anneliği ve ev hanımlığından izler taşıyan kitapta, kız çocuklarının okutulması, çocuk yaşta evlilik, kumalık sistemi gibi konulara dokunuşlara yer veriliyor. Yazar İlknur Işık ,kitabını Eskişehir’den tanıtmaya başladığını belirterek, “Mum dibine ışık vermez’ sözünün tersine doyduğum yer olan Eskişehir’den başlayarak hikâyelerimi paylaşmak ve kitabımdaki gibi nazende servilere ulaşmak istiyorum” diye konuştu.

İlknur Işık imza gününün ardından gençler ile Eskişehir’deki okullarda kitabını tanıtıp gençler ile söyleşiler gerçekleştirmeyi planladığının da altını çizdi.