ORDU (AA) - Ünye ilçesindeki bir caminin minare yapımında 62 yıl önce babası çalışan iş adamı Musa Kaymak, yıktırılan caminin yerine yapılacak yenisinin temelini attıracak.

Ünye Çınarlık Mahallesi Çevre Koruma, Yardımlaşma, Dayanışma Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Musa Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 62 yıldır faaliyet gösteren Çınarlık Merkez Camisi'ni, fiziki olarak ömrünü doldurması üzerine yenisini yapmak üzere yıktırdıklarını söyledi.

Caminin fiziki şartlarının artık ihtiyaca cevap vermediği için yıkıp yenisini yapma kararı aldıklarını anlatan Kaymak, şunları kaydetti:

"Çınarlık Mahallesi Merkez Camimiz, yaklaşık 62 yıldır ibadethane olarak kullanılıyordu. Son yıllarda camimiz çürümüş, su alıyor ve bazı yerleri yıkılıyordu. Ben Çınarlık Mahallesi'nde doğdum, büyüdüm ve mahallem için böyle bir hayra öncülük yapmak istedim. Vatandaşlarımız ve cemaatimiz bize 'sen temeli başlat, biz halk olarak hep birlikte devam ederiz' dedi. Ben de inşaat başlatıldıktan sonra bodrum katına kadar bütün masraflarını üstlendim."

Kaymak, camiyi en kısa sürede bitirmek adına yoğun gayret gösterileceğini belirterek, "110 metrekare olarak yıktığımız caminin yerine yenisini 200 metrekare alan üzerine bir milyon 200 bin lira maliyetle yapmaya başlayacağız. Camimizin yapımıyla ilgili Vakıflar Müdürlüğünden 3 yıllık süre aldık ama biz bunu 1,5 ya da 2 yılda bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Babasının 62 yıl önce minaresini yaptırdığı caminin temelini, şimdi kendisinin atma fırsatı bulduğunu kaydeden Kaymak, "Babam Kamil Kaymak, 62 yıl önce Çınarlık Mahallesi Merkez Camisi'nin minaresinde çalıştı. Babamı 2 yıl önce hac ibadetini yerine getirirken kutsal topraklarda kaybettim. Şimdi de bu temeli atmak bize düşüyor. Babamın el emeğinin olduğu bu camide benim de emeğimin olmasını istedim" ifadesini kullandı.