Kütahya’nın Pazarlar Sofular İlkokulu öğrencileri, Gediz Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

İlkokul öğrencileri yaklaşık 2,5 saat süren ziyarette Kütüphane sorumlularından kütüphane kuralları, kütüphanede nasıl davranılacağı ve kütüphaneden nasıl yararlanabilecekleri konularında bilgiler alan öğrenciler sınıf öğretmenleri nezaretinde bol bol kitap okudular.

Öğrencilere, bir kütüphaneye araştırmacı olarak gittiklerinde aradıkları kitaba nasıl erişecekleri konularında bilgiler verildi.

Sınıf Öğretmeni Ömer Çetin, erken yaşlarda çocuklara kitap okuma bilincinin kazandırılmasının çok önemli olduğunun altını çizerek, okulda da Erişilebilir Kütüphane vasıtasıyla öğrencilerine bu alışkanlığı kazandırmak için velilerin de destek verdiği kitap okuma faaliyetleri düzenlediklerini kaydetti.

Okul olarak öğrenci ve velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için birçok çalışmaya imza attıklarını dile getiren Ali İhsan Poslu ise, "Çocuklarımızın kitap okumaya olan ilgilerini artırmak için bu tür etkinliklerin önemi çok büyük. O yüzden, çok yararlı bir gezi programı oldu. Öğrencilerimiz, kitap okumanın önemini kitap okuyarak anlıyorlar" diye konuştu.(MB-EFE)