Çeşitli programlar ve ziyaretler için Samsun'a gelen Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 'Şehir Buluşmaları, Sivil Toplum ve Kanaat Önderleri' toplantısına katıldı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen program Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in açılış konuşmasıyla başladı. 

VALİ DAĞLI: 'SAMSUN'U EN İYİ NOKTAYA GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Samsun'u en iyi noktaya götürmek için çalıştıklarını ifade eden Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, "Samsun olarak bizler, tüm siyasi partilerimizle, milletvekillerimizle, STK'larımızla aynı bugünkü gibi birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya, Samsun için en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Samsun ilimiz önemli bir noktadadır. Lojistik olarak tam ortadayız. Demiryolu, karayolları, limanı ve uluslararası havalimanı ile lojistik ağın tam ortasında önemli bir yerdeyiz. Samsun ilimiz, Kızılırmak ve Yeşilırmak gibi Türkiye'nin en önemli iki nehrin, bereketli toprakların buluştuğu noktadadır. Samsun ilimiz önemli bir tarım şehridir. Önemli bir sanayi şehridir. İki üniversitemizde 60 bine yakın öğrencimiz var. Bunların 5 binden fazlası uluslararası öğrencidir. Tam bir birlik ve beraberlik sergilemekteyiz. Bizler, halkımızla da bütünleşmek suretiyle ülkemiz ve milletimiz için ele ele verip, en iyisi için gayret ediyoruz. Siyasi partilerimizin temsilcilerimiz burada, yerel yönetimlerimizle, milletvekillerimizle yakın çalışıyoruz. Sanayi ile üniversitemizi, üniversitemiz ile kamu kurumlarını, kamu kurumlarını da sanayi alanlarını birleştirmek için gayret gösteriyoruz. Samsun'u en iyi noktaya götürmek için çalışılıyoruz" dedi.

SAMSUN'DA 2, TÜRKİYE'DE 81 TANE

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise konuşmasında Samsun'da düzenlenen Teknofest ve dünya sıralamasında ilk 500'e giren üniversitelerin sayısının 10 tane olacağını belirterek, "Türkiye artık parmakla gösterilen bir ülke. Önümüze en büyük hedefleri koyacağız. Önceden Türkiye'de 3 tane üniversite vardı. Samsun'da şimdi 2 tane, ülke genelinde ise 81 tane üniversitemiz var. Bundan bir rahatsız olanlar var. Hakkari ve Şırnak'ta üniversite olmasından bile rahatsızlar. Açık söylüyorum. Türkiye yüzyılında üniversiteler anlamında söylüyorum. Türkiye'nin hedefi dünyanın ilk 500 üniversitesinin arasında 10 tane Türk üniversitesi olacak ve listeye girecek. Birçok sektörde dünya da ilk 10 içerisindeyiz. Samsun'daki Teknofest'e sadece yarışmalara başvuranların sayısı 600 bin. Katılımcılarla birlikte bu sayı 1 milyon kişi oldu. Buna biz seviniyorsak birileri endişe ediyor" dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE'DEN RAHATSIZLAR

Batı ülkelerinin güçlü Türkiye'den rahatsız olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:

"Güçlü Türkiye'den rahatsızlar. İHA ve SİHA için kuyrukta bekleyen Türkiye'den daha iyisi yoktur. Bağımsız Türkiye bunlar için korkulu rüyadır. Güçlü Türkiye bunlar için yolu kesilmesi gereken ülkedir. Bu millet istikametini bulmuş ve bu yolda yürümeye devam edecektir. Kuran-ı Kerim'e yapılan saygısızlıktır. Bilmiyorlar mı ki hiçbir demokraside bu kabul edilemez. Hiçbir dinin kutsalın saldırmak demokrasi değildir. Böyle bir demokrasi olamaz. Kuran-ı Kerim'e saldırana saygı duyulur mu? Böyle bir gösteri demokratik gösteri olabilir mi? Buna müsaade etmemek lazım. İncili ‘de yaksalar ona da karşı çıkar ve sonuna kadar mücadele ederiz. Niye bu saldırılar Türkiye Büyükelçiliği önünde yapıldı. Neden mi? Türkiye böyle devam ederse 2 milyar insanın öncüsü olmaya devam edecek ve bunların çanına ot tıkayacaktır. Bunun için müsaade ettiler. Biz yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, , siyasi parti ve STK temsilcileri ile davetliler katıldı.

Toplantı Numan Kurtulmuş'un konuşmasının ardından soru-cevap bölümü için basına kapalı olarak devam etti.

Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN