İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kilis’te 2015 yılı ilk 4 aylık dönemde 40 kişi hakkında dilencilik yaptıkları gerekçesiyle işlem yapıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya, göre, İl genelinde cami önlerinde, kavşaklarda, caddelerde, market önlerinde, bankamatik civarları yerlerde, vatandaşın manevi duygularını istismar etmek sureti ile yardım talebinde bulunan kişiler ve bu kişileri dilendirenlerle ilgili çalışmalar aralıksız ve titizlikle devam ediyor.
İlk olarak tüm camilerde Cuma hutbesinde, İl Emniyet Müdürlüğünce sokakta dilenmelerine müsaade edilmeyen şahısların, işyerlerini veya evleri gezerek acındırmak sureti ile vatandaşlardan para talebinde bulunabilecekleri daha önce hatırlatılmıştı.
Yardıma muhtaç olanlara devlet ve sivil toplum kuruluşları tarafından zaten yardım edildiği belirtilerek, dilenen şahısların duygu sömürülerine inanıp yardımda bulunmak sureti ile dilenciliğe teşvik etmemeleri istendi.
Dilencilik ve yaşı küçüğü dilendirmekten 2013 yılında 1 kişiye işlem gerçekleştirilirken, 2014 yılında 113, 2015 yılı ilk 4 aylık dönemde 40 kişi hakkında işlem yapıldı. 2014 yılında işlem yapılan kişilerin yüzde 25’i Türk, yüzde 75’i Suriyeli olduğu bildirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dilencilerin istismarına karşı önlemlerin devam ettiği, alınan önlemlere rağmen dilencilik faaliyeti yapan şahıslarla karşılaşan vatandaşların, ücretsiz 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermesi durumunda dilencilik yapan ve yaptıran şahıslar hakkında gerekli işlem yapılacağı bildirildi.