Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) tarafından düzenlenen 19 Yaş Altı ve Açık Yaş Türkiye Rafting Şampiyonası sona erdi.  Kupa ve madalya töreninin ardından Rize Belediyespor Kulübü ve milli takım sporcusu Aydın Aksoy, kız arkadaşı Gamze Gürcü'ye sürpriz evlilik teklifinde bulundu.
Manavgat Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü ile Köprülü Kanyon Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, Beşkonak bölgesindeki Köprüçay'da düzenlenen şampiyona nehir inişi yarışlarıyla tamamlandı. Kadın ve erkeklerde 13 takımda 120 sporcunun katıldığı şampiyonada; 19 Yaş Altı erkeklerde Rizespor Kulübü birinci, Rize Gençlik Spor Kulübü ikinci, Rize Çaykurspor Kulübü üçüncü oldu. Açık Yaş erkeklerde Rize Çaykurspor Kulübü birinci, Rize Belediyespor Kulübü ikinci, Denizkızı Su Altı Doğa Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti. Açık Yaş kadınlarda ise Ekstrem Türk Spor Kulübü birinci, Erzincan Munzur Fırat Spor Kulübü ikinci, Denizkızı Su Altı Doğa Spor Kulübü üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı.
Yarışların ardından Beşkonak Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde kupa ve madalya töreni düzenlendi. Törende protokol üyeleri tarafından dereceye giren takımlara kupa, sporculara ise madalya verildi.
GOSBF Raftingden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Fikret Yardımcı, güzel bir organizasyon gerçekleşirciklerini belirterek, şampiyonanın ardından iki ay sonra Endonezya'da yapılacak dünya şampiyonası hazırlıklarına başlayacaklarını ve burada dereceye giren sporcular arasından milli takıma sporcu seçeceklerini söyledi.
Kupa ve madalya töreninin ardından Rize Belediyespor Kulübü ve milli takım sporcusu Aydın Aksoy, kız arkadaşı Gamze Gürcü'ye yüzük uzatarak evlilik teklifinde bulundu. Törene katılanlar da teklife alkışla destek verirken Gamze Gürcü milli sporcunun teklifini kabul etti.

FOTOĞRAFLI