Çarşamba günü oynanacak olan Altay-Göztepe derbisinin bilet fiyatlarının yüksek olması Göztepe cephesinde tepkiyle karşılandı. 50 TL’lik bilet fiyatını protesto eden Göztepe yönetimi, maçı taraftarlarıyla birlikte açık tribünde izleyecek.
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden İzmir ekipleri Altay ile Göztepe’nin 18 Şubat Çarşamba günü kozlarını paylaşacağı karşılaşmanın bilet fiyatları açıklandı. Ev sahibi Altay’ın, Göztepeli taraftarlara açık tribünde ayırdığı 4 bin 200 bileti 50 TL’den satışa sunması tepkilere neden oldu.
Sezonun ilk yarısında oynanan Göztepe-Altay karşılaşmasında, siyah-beyazlı taraftarlara yüzde 5 kontenjan sınırı koymadan 5 TL’ye bilet sattıklarını hatırlatan Göztepe 2. Başkanı Fatih Dalan, yaptığı yazılı açıklamada, “İzmir futbolunun birbirini destekleyerek gelişeceğine olan inancımız, Altay yönetim kurulunun taraftarımızın maçı izleyeceği açık tribün biletlerinin 50 TL’den satılacağını açıklaması ile bir kez daha zarar görmüştür. Bu zihniyete sahip yöneticilerle İzmir futbolunun ilerleyemeyeceği düşüncesini taşıyorum. İzmir futbolunun geldiği bu noktada Göztepe olarak tüm inançlarımıza ve değerlerimize sahip çıkarak İzmir futbolunun gelişmesi ve kısır çekişmelerden kurtulması adına sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu doğrultuda Göztepe yönetim kurulu olarak Çarşamba günü saat 19.00’da Atatürk Stadı’nda oynanacak olan Altay maçını protokol tribünü yerine açık tribünde, taraftarımızla omuz omuza izleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Altay taraftarlarının maçı takip edeceği kapalı tribünün bilet fiyatları da 51 TL olarak açıklanırken, biletler maçın oynanacağı 18 Şubat Çarşamba günü Saat 16.00’dan itibaren İzmir Atatürk Stadı gişelerinden satışa sunulacak.