Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonuna (Çalışan-Sen) bağlı Ofis–Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, dini bayramlar ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nda tüm memurlara birer maaş tutarında ikramiye ödenmesini istedi.

WhatsApp Image 2022-04-25 at 14.39.13.jpeg

'EŞİTLİK İSTİYORUZ'

Sevincin yarıda kaldığını kaydeden Gül, yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında, "Devletimizin kamuda çalışan işçilere ve memur emeklilerine ikramiye ödemesi çok güzel ve memnuniyet vericidir. Ancak; bu sevincin de yarım kalmaması için, sadece işçi ve emekli memura değil, kamudaki tüm çalışanlara ve hatta kamudan emekli olan herkese ikramiye ödemesi yapması gerekmektedir. Madem kamu hizmetleri memur ve işçi eliyle birlikte görülüyor, her ikisine de eşit bir şekilde davranılması gerekmez mi? Çalışanlar arasında farklı uygulamalara gidilmesi halinde, haktan, adaletten ve eşitlikten bahsedilmesi söz konusu olabilir mi?" dedi.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Fevzi Gül, yetkililere seslenerek cümlelerini şu şekilde sonlandırdı: “Buradan yetkililere sesleniyoruz; Memurlara 1 Mayıs’ı bayram etmek, memurun gerçekten o gününü bayram havasında geçirmesini istiyor ve bu konuda da gerçekten samimi iseniz, bu adaletsizliği az da olsa gidermek istiyorsanız, çalışanların yani memurların haklı taleplerine kulak verilmesi gerektiğini düşünmekteyiz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.