Muğla-Aydın karayolu üzerindeki Menteşe ilçesinde yeni yerleşim alanı olarak yapılaşmaya açılan ve yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı Karamehmet Mahallesi Menteşe Kooperatifleri camiye kavuştu. Muğlalı hayırsever işadamlarının kurduğu Rüya şirketi tarafından yapımı gerçekleştirilen Rüya Cami’nin açılışına Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, hayırsever işadamları ve cemaat katıldı.
İlk Cuma namazının kalındığı Cami hakkında bilgi veren Şirket yetkilisi Ali Rıza Boyacı, “Bu semtte özellikle ramazan aylarında burada oturan vatandaşlarımız cami eksikliği nedeniyle serzenişleri vardı. Şirket olarak cami yapımına talip olduk. Orman’a ait 6 bin 150 m2’lik bu alanda 143 m2 cami alanı, 25 m2 de sosyal alan olmak üzere 150 kişilik bir cami yaptırdık. Önümüzdeki Ramazan ayında burada oturan vatandaşlarımız ibadetlerini artık kent merkezi yerine bu camide yapacak. Yerin tahsisi konusunda emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.
Rüya Camii’nin açılışı öncesi Vali Mustafa Hakan Güvençer, Rektör Mansur Harmandar ve Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan hayırsever işadamlarına katkıları nedeniyle plaket verdi. Törene katılan protokol Camii açılışını gerçekleştirirken, camide ilk Cuma namazını da kıldılar.