Edirne’de gerçekleştirilen tablet dağıtım töreninde konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, öğrencilere Bill Gates ve Fatih Sultan Mehmet’i örnek göstererek, "Liseyi dahi zorlukla bitiren, babasının ısrarlarına rağmen üniversite bitirememiş ancak babasının vefatından sonra üniversite bitirmiş o Microsoft’un kurucusu Bill Gates bir arkadaşıyla bunu gerçekleştirdi. İşte bunlar zekanın, beynin çalıştırılmasıyla üretilen şeyler" dedi.
Edirne 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine FATİH Projesi kapsamında tablet dağıtımı gerçekleştirildi. Deveci Han Kültür Merkezinde düzenlenen dağıtım töreninde 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarı verildi. Törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşma yapan Vali Şahin öğrencilere Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve projeye adını veren Fatih Sultan Mehmet’ten örnekler verdi. İçinde bulunan çağın, gelişim çağı, teknoloji çağı olduğunu belirten Vali Şahin, "Bu proje çok büyük bir proje, Türkiye’nin önünü açan bir proje. Liseyi dahi zorlukla bitiren, babasının ısrarlarına rağmen üniversite bitirememiş, ancak babasının vefatından sonra üniversite bitirmiş o Microsoft’un kurucusu Bill Gates bir arkadaşıyla bunu gerçekleştirdi. İşte bunlar zekanın, beynin çalıştırılmasıyla üretilen şeyler. Tabi ki bu yazılım da öyle kolay bir iş değil, bir de yazılımdan sonra içine bilgi koymak gerekir. Elektronik eğitim bilgilerini içine koyacaksın, bu da kolay bir iş değil" dedi.
"FATİH PROJESİ İLE LABORATUVAR ÇOCUKLARIN CEBİNE GİRMİŞTİR"
Eğitimde teknolojinin önemine vurgu yapan Vali Şahin, "Yol kat edeceksin ki işte Fatih gibi çağ açıp çağ kapatan bir zatı muhterem, işte projenin adı da bu vesile ile Fatih Projesidir. Çocuklarımızın her evine bu proje ile bir laboratuvar girmiştir. Bu proje aynı zamanda bir laboratuvardır. Laboratuvarı kişinin cebine koyma taktiğidir. Laboratuvarı çocuğun çantasına koyma taktiğidir. Biz bunlara yetişmedik, ama gelen neslin iyi yetişeceğine ben gerçekten yürekten inanıyorum. Zaten çocuk babasının önünde olmazsa o zaman gelişmişlikte bir aksaklık var demektir" ifadelerini kaydetti.
EDİRNE VALİSİ ŞAHİN TEKNOLOJİ İLE İLGİLİ KONUŞURKEN, TEKNOLOJİNİN AZİZLİĞİNE UĞRADI
Vali Şahin, konuşma esnasında teknolojinin azizliğine uğradı. Öğrencilere hitaben teknoloji ile ilgili konuşma esnasında telefonu çalınca Vali Şahin, "İşte teknoloji insanı böyle umulmadık yerlerde, aksak yönleri vardır bu teknolojinin ama her şeyde güzeldir, güzelliktir" diyerek gülümsedi.
Konuşmanın ardından öğrencilere tablet bilgisayarları Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından verildi.
Fatih Projesi kapsamında Edirne’de geçen yıl 25 ortaöğretim kurumunda 687 öğretmene ve 3 bin 9 lise 9. Sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldığı, 2015 yılı Mayıs ayı sonuna kadar 25 ortaöğretim kurumunda 2 bin 654 tablet bilgisayar dağıtılması planlandığı bildirildi.